In de afgelopen maanden is de organisatie vele malen bijeen gekomen om een aantrekkelijk en verrassend programma neer te zetten. Het festival wordt de komende editie wederom verdeeld over twee weekenden en wordt gehouden op de prachtige festivallocatie, de ijsbaan in Rasquert. Het festijn gaat zaterdag 21 mei van start met de zitmaaierraces Vol_G(r)as. Deze race wordt al weer voor de vijfde keer georganiseerd door de zitmaaiercommissie van Graspop en zal voor het eerst internationale deelnemers verwelkomen. Daarnaast liggen er plannen om een deel van de races in de avond te laten plaatsvinden. Aansluitend zal het altijd gezellige Maaifest het publiek vermaken. De band Anseltaler is gecontracteerd om er een knallend feest van te maken en ook DJ Wilhelm heeft een plekje in zijn agenda vrij weten te maken. Een week later zal het festival dit jaar twee buitenpodia bevatten. De Dancestage en het Feestpodium zullen gedeeltelijk in de openlucht staan, iets wat voor bijzondere taferelen gaat zorgen. Daarnaast komt er een megatent te staan vol met dampende rockacts.

Zaterdag 28 mei zal voor de 25e keer het popfestival Graspop worden georganiseerd. In 1992 beklommen drie bands, waaronder de Bintangs voor het eerst het podium. Toendertijd kwamen er 400 bezoekers af op de eerste editie. Graspop heeft in die jaren veel bekende bands en acts kunnen begroeten in Baflo en Rasquert. Zo speelde Herman Brood twee keer tijdens Graspop en ook grote namen als Cuby and the Blizzard, DI-RECT, Skik, de Heideroosjes, Osdorp Posse, Junkie XL etc. waren ooit te gast in Baflo. Ook in de laatste jaren was het raak met puike optredens van o.a. Navarone, van Dik Hout, The Kik, Nielson en Mr. Polska.

De komende jubileumeditie staat bol van grote en verrassende namen. Zo maakte de organisatie al eerder bekend dat John Coffey, Papa di Grazzi, Django Wagner, King of the World en Mercy Flush een optreden zullen verzorgen tijdens deze lustrumeditie. De organisatie gaat daar nog een aantal grote namen aan toevoegen. Met de aankomende line-up is er breed geprogrammeerd en kan zowel de jonge als oude bezoeker een geweldige avond beleven.

Sinds 2010 is de dancestage niet meer weg te denken uit het Graspopconcept. Ook dit jaar zullen weer diverse DJ’s en rapartiesten hun opwachting maken. Wat te denken van RONNIE FLEX? Na de teleurstelling van het optreden van vorig jaar dat niet doorging door een verplichte opname van een videoclip in het buitenland is ditmaal in goed overleg met het management afgesproken om in 2016 Graspop sowieso aan te doen! In de tussentijd heeft Ronnie niet stil gezeten en scoorde dikke hits, waaronder ‘Drank & Drugs’, en ging hij er afgelopen Noorderslag nog met de Popprijs vandoor met de formatie New Wave, waar hij onderdeel van is. Flex is rapper/producer en is in Nederland de meestgedraaide Nederlandse artiest op Spotify en worden zijn videoclips miljoenen keren afgespeeld op YouTube. Een frisse artiest die een vernieuwende impuls geeft aan de Nederlandstalige Hiphopscene. Zijn vaste DJ Monica Geuze zal hem ondersteunen met de dikste beats.

Na de switch in 2011 van Techno naar EDM en live Hiphop is ook DJ Roy Dest (voorheen Fabio Ramoz) als jong talent op het podium aanbeland en niet meer weggegaan. Deze Groningse upcoming DJ is host van deze stage en zorgt elke editie voor een daverende party. De groei zit dan ook flink in dit podium en het biedt vermaak voor vele jeugdige bezoekers. In mei is Roy voor de vijfde keer terug met een bijzondere show en binnenkort maken we bekend welke DJ’s/acts samen met Ronnie, Monica en Roy het podium gaan beklimmen.

Op het feestpodium komt een goede bekende terug. Rockband Mooi Wark zal zijn opwachting maken. Deze boerenrock band uit Drenthe heeft al eerder op Graspop bewezen één van de betere bands te zijn in het genre. Mooi Wark maakt er altijd een mooi feest van en daarnaast mag er natuurlijk met bier worden gegooid, iets wat niet meer bij alle festivals toegestaan is. Met de bekende hits ‘Bokkie of een Geittie’, ‘In de Blote Kont’ en ‘Idioot’ zal het ongetwijfeld losgaan op en voor het feestpodium.

Als kers op de spreekwoordelijke rocktaart doet er eindelijk weer een Internationale act het festival aan. De organisatie is blij om te vermelden dat de Schotse formatie Big Country wordt ingevlogen en als afsluiter in de Rocktent voor een memorabel optreden mag gaan zorgen. Deze band scoorde in de jaren ’80 grote hits met ‘In a Big Country’, ‘Look Away’, ‘Fields of Fire’ en uiteraard ‘Chance’! Een energieke live act met veel Keltische invloeden. Big Country is een typische band uit de New Wave scene uit begin jaren 80, ten tijde van de opkomst van U2, Simple Minds en The Cure. De band is altijd blijven toeren en zullen Graspop trakteren op een spetterend optreden. Vele hits, evenals nieuw werk zal de revue passeren.

Al met al een uitgebreid programma die al vroeg in het seizoen rond staat. De organisatie gaat wederom inzetten op twee geslaagde weekenden en hoopt op een mooi verjaardagsfeestje voor haar bezoekers!

De online kaartverkoop is inmiddels van start via deze link van Graspop. Later volgt de kaartverkoop bij de bekende voorverkoop adressen. Ook zal er een speciale spaaractie bij Coop supermarkt Sietsema in Baflo worden gelanceerd.

Share