We hebben er nog een paar voor jullie, waarvan vandaag de eerste nieuwe naam! Eigenlijk hadden we ze al voor vorig jaar op het oog, maar toen speelden ze al in Pesse. Wel hebben we ze direct vastgelegd voor Graspop Festival – zat. 10 juni 2017. Niemand minder dan Bökkers komt naar Baflo!

Bökkers bestaat uit zanger/gitarist Hendrik-Jan Bökkers, zanger/gitarist Erik Neimeijer, bassist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert. De band kent twee gedaantes: eentje als eigenzinnige Normaal-coverband; eentje als band met eigen nummers. En dat tijdens optredens de grenzen soms wat vervagen, dat maakt het feestje alleen maar groter. Want de heren beseffen waar het in de rock’n roll om draait: rebellie en plezier.
Bij Bökkers staan de barmedewerkers niet te klungelen met flessen Spa Rood. Daar stroomt er gewoon bier uit de tap. Liters tegelijk. En dat maakt de band een graag geziene gast op plekken waar ze weten wat een feestje bouwen is.

Kapotgescheurde t-shirts, rondvliegende strobalen en karrevrachten bier. De concerten van Normaal in de jaren zeventig en tachtig zijn voor de mensen die er bij waren nog steeds legendarisch. Hendrik Jan en zijn jongere broer Bastiaan kregen vroeger aan de eettafel in Heino de liedjes van Normaal met de paplepel ingegoten. Zodra ze de lagere school hadden verlaten, werden de legendarische veldtochten bezocht en liters bier naar binnen gegoten. Hun favoriete albums stammen uit eind jaren’70, met illustere namen als ‘Oerend Hard’, ‘Ojadasawa’, ‘D’n achterhoek tsjoek’ en ‘Springleavend’. In deze tijd was Normaal dé trendsetter door in plat Achterhoeks te zingen over de beleveniswereld van de boer en plattelander. Muzikaal trok de band ook behoorlijk van leer; het gaspedaal van de rock&roll werd regelmatig door de bodem getrapt!

Deze band begon als dé Normaal Coverband en heeft een onverstoorbare ritmetandem, even authentiek als de karakteristieke iconen Jan Manschot en Wimken van Diene. De dynamiek en energie komt van Hendrik Jan en Erik op gitaar en zang, die elkaar tot het uiterste drijven en er vol gas op knappen! Het repertoire omhelste de échte oude nummers uit de beginperiode van Normaal.

De bezoekers vinden het fantastisch, de biertap maakt overuren en de planken krullen uit ’t podium! Tijdens Graspop zullen ze de rocktent op zijn kop zetten, erbij zijn is meemaken!

https://youtu.be/owox7KfXzLQ

Share