Wederom brede programmering Graspop 2017

Graspop Festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 juni. Evenals de laatste drie edities wordt het festival georganiseerd op de ijsbaan in Rasquert. Vorig jaar werd hier in de maand mei een succesvolle lustrumeditie gehouden met een breed programma. Ook voor de komende editie wil de organisatie deze lijn doortrekken. Zo worden er voor diverse podia acts en bands gecontracteerd in een verschillende genres. Het festival zal op 10 juni worden geopend door de winnaar van talentbattle Rabo GrasPoll, waarvan de finale gehouden zal worden op zaterdag 11 maart, in zalencentrum Concordia te Baflo. Vele aanmeldingen zijn reeds binnen. Bands kunnen zich nog steeds opgeven via Facebook en de website. Delen van dit bericht wordt gewaardeerd!

Stef Ekkel
De organisatie kiest voor continuering van het feestpodium en heeft alvast de Nederlandse volkszanger Stef Ekkel gecontracteerd voor dit populaire genre. Muziek is Stef Ekkel op het lijf geschreven. Op 4-jarige leeftijd had hij al een enthousiaste schare fans die hij vermaakte in Cafe de Boterton te Kampen. Voor de vaste gasten was zijn toekomst duidelijk, het kon niet anders of Stef zou van zingen zijn carrière maken. Aan het einde van zijn tienertijd gaat Stef serieus aan de slag en zijn eerste single Op Een Terrasje slaat direct aan. Vele succesvolle singles volgen. In 2006 breekt Stef landelijk door met De Woonboot. Van grachtengordel tot bierpaleis, iedereen zingt de plaat mee. In 2016 neemt hij samen met René Karst de hit Liever Te Dik In De Kist op. De plaat bereikt de eerste plaats in het Jaaroverzicht van Sterren.nl en is daarmee de populairste Nederlandstalige plaat van 2016.

St. Tropez
Uit een heel ander vaatje tappen de heren van St. Tropez. Deze band zal spelen op de rocktent. St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met nieuwe muziek. De vorig jaar uitgebrachte Ep werd meteen opgepikt door hippe, Engelse muziek blogs als DIY en NME. Sindsdien maakt St.Tropez veel indruk met hun live shows. Van de popronde tot Noorderslag en op vele festivals in binnen- en buitenland.
Op 26 Augustus komt de self titled debuut plaat uit welk wordt ondersteund door een tour in Nederland.

Q-musicHet Foute Uur
Een extra toevoeging voor de komende editie is het boeken van ‘Het Foute Uur’. Voor wie even lekker los wil gaan op de beste guilty pleasures. Het Foute Uur is al zeven jaar lang voor heel veel mensen de perfecte start van de dag op Q-music. En al even zoveel jaar is Het Foute Uur een vast en uiterst succesvol onderdeel van Q-music presents The Party. Een uur lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits die stiekem eigenlijk best goed zijn. Een absolute sfeer- én gangmaker op elk evenement! Want of het thema nou Fout, Carnaval, Après-ski, 80’s & 90’s, Dance Classics, Disco of Kerst is ’t Het Foute Uur is altijd op zo’n plek en gegarandeerd een doorslaand succes!

Papa di Grazzi
De top 100 band Papa Di Grazzi hoort zo langzamerhand bij het inventaris van Graspop. Diverse keren heeft Albert Gras met zijn succesformatie het podium van Graspop bestegen. Papa di Grazzi is meer dan een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een spraakmakende zanger, twee fantastische zangeressen, superlenige sexy danseressen, top musici w.o. ook blazers, met eigen apparatuur afgesteld om een topshow te kunnen waarborgen w.o. een superscherpe 6 mm Led Wall, superdeluxe geluid en een licht systeem die je elders in Nederland amper bij Top-100 bands tegen zult komen. Papa di Grazzi heeft het allemaal. Het kan bij Papa di Grazzi niet op. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers. Ook de de o zo populaire all time classic hits en de ,, u vraagt wij spelen ” momentjes komen ruimschoots aan bod. Daarbij worden bepaalde liedjes in een Papa di Grazzi sound getransformeerd en wordt het geheel op de o zo speciale Papa di Grazzi wijze neergezet. Verwacht voor de komende editie een wervelende show incl. een aantal nieuwe bandleden en toegevoegde showelementen.

De organisatie is nog in onderhandeling met een aantal grote interessante acts, die het programma dit jaar moeten completeren. Hierover spoedig meer nieuws. De kaartverkoop voor Graspop 2017 zal binnenkort van start gaan. Meer informatie en de laatste updates zijn te vinden op: Graspop-festival.nl .

Share