De organisatie van Graspop Baflo is in zijn nopjes met de komst van twee grote bands. Na de bevestigingen van Sheepskin Wolves, Stef Ekkel, St Tropez, Papa di Grazzi, en Q Music “Het foute uur”, zal de Rocktent gecompleteerd worden door Barry Hay’s Flying V Formation en Bökkers. Al deze acts zullen op zaterdag 10 juni een live optreden verzorgen tijdens Graspop op het festivalterrein op de ijsbaan te Rasquert. Daarnaast zijn er tot nu toe 2 acts bekend voor de dancestage. De Dj’s van Slam FM zullen een deel van de avond hun kunsten vertonen en ook DJ Jeroen Gras zal optreden op de dancestage. De organisatie is nog in onderhandeling met diverse acts om de programmering voor dit podium compleet te maken.

Bökkers
Bökkers, eerder bekend onder de naam ‘Bökkers dut Normaal’ is begonnen als coverband die voornamelijk nummers speelden van de eerste drie albums van Normaal. De eerste single ‘Boeren Met Ambitie’ komt uit in februari 2011. De eerste stap richting een album met eigen materiaal. ‘Morattamottamotta’ is de eerste single van het gelijknamige album uit mei 2013. Dit is geschreven samen met Jan Manschot (drummer met medeoprichter Normaal). De band bestaat uit Hendrik Jan Bökkers, Erik Neimeijer, Arjan Pronk en Jeroen Hobert. In 2014 wordt het album Humme uitgebracht met opnieuw stevige rocksongs met een vleugje country. Een jaar later ligt het album Blixer Elixer in de winkels om vervolgens in mei 2016 het livealbum Live En Knetterhard uit te brengen. De nieuwe single SOS op de SMS is reeds gelanceerd en zal zeker gespeeld worden tijdens de Rock & Roll Bloed Tour 2017 tijdens Graspop. Hoe kun je Bökkers het beste omschrijven? Plattelandspunk met een vleugje country! De sprekende teksten gaan vaak over eerste levensbehoeften als drank en vrouwen en dit allemaal in Hendrik Jans moedertaal: het Sallands. Voor de mannen van Bokkers moet het leven één groot feest zijn!

Barry Hay’s Flying V Formation
Vier jaar nadat Barry Hay besloot een nieuw project op te starten is het dan zover: het debuutalbum van zijn Flying V Formation. Je zou kunnen zeggen dat het lang heeft geduurd, maar niets is minder waar als je weet dat deze formatie bestaat uit DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle, jonge muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Om maar te zwijgen over alle activiteiten van Barry Hay als voorman van Nederlands meest legendarische rockband Golden Earing. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. De band heeft onderhand al een prima live reputatie opgebouwd en heeft er al veel zin in om Graspop aan te doen komende zomer.

Share