In 2014 werd hij samen met Ilse de Lange tweede tijdens het Eurovisiesongfestival, momenteel is hij te zien als coach bij “The Voice of Holland” en is hij regelmatig te gast bij  “De Wereld Draait Door”. Graspop Festival is dan ook erg verheugd dat dit voorjaar niemand minder dan Waylon naar Baflo komt!

Onder de naam “Waylon with full band” zal hij zaterdag 18 mei de absolute headliner vormen van de 28e editie van het Graspop Festival in Baflo/Rasquert. De festivalorganisatie heeft met deze artiest van formaat opnieuw een behoorlijke sprong genomen. Zijn muziekstijl past heel mooi in het toch al breed geprogrammeerde festival en is absoluut niet in één muzikale hoek te plaatsen. Waylon zal voor zijn optreden een volledige live band meenemen. Een grote meerwaarde, waardoor het muzikaal een nog interessantere avond gaat worden.  

Waylon staat bekend om zijn diversiteit en heeft sinds zijn eerste grote hit “Wicked Ways” de beheersing van veel genres laten zien. Hij heefthet talent om zowel de “kleine” en gevoelige nummers prachtig te brengen als ook de kracht om stevig uit te kunnen pakken en daarmee zijn publiek als geen ander te vermaken. Zijn roots liggen in de countrymuziek en rond 2001 woonde en speelde hij in de Verenigde Staten en speelde daar samen met country legende Waylon Jennings. Veel mensen zullen Waylon echter kennen van de periode bij “The Common Linnets”, waarin hij samen met Ilse de Lange optrad. Vorig jaar stond hij met zijn nummer “Outlaw in ‘em” alleen op het podium tijdens het Eurovisiesongfestival. Momenteel is hij veel in de media te vinden en als coach betrokken bij het SBS6 programma “The Voice of Holland”, waarin hij nieuw talent naar een hoger niveau helpt. Graspop kan zich opmaken voor een fantastisch optreden waarin uitstapjes richting Soul, Funk, Country, Blues en Rock and Roll zeker worden gemaakt.

De afgelopen periode zijn al een aantal andere artiesten voor Graspop bekend gemaakt. Zo zal onder andere de band Navarone deel uitmaken van de line-up van het festival. Deze band is momenteel deelnemer van “The Voice of Holland” en wist afgelopen vrijdagavond opnieuw een fantastisch optreden neer te zetten. Het festival biedt het publiek deze editie drie verschillende podia waarbij één podium gereserveerd is voor DJ’s, dance en rap. Meer informatie omtrent de line-up of algemene informatie over het festival is te vinden op de website en social media. De voorverkoop van online tickets is inmiddels gestart en kunnen hier gekocht worden. 

Share