De organisatie van stichting Graspop heeft weer een aantal klinkende namen kunnen strikken voor het jaarlijkse Hogelandster Piratenfestijn. Na de uitverkochte editie van afgelopen jaar heeft de organisatie voor de editie op zaterdag 16 mei 2020 Jannes, Django Wagner, Starkoo, Mark’s Hazes Tribute, Zanger Klaus, Burdy, Evert Baptist en Harjan weten te strikken. De opzet zal bijna hetzelfde zijn met tal van artiesten die beurtelings de Bühne zullen betreden. De avond krijgt wel een wat meer Hollandse avond karakter om op deze manier het repertoire wat te verbreden. Het programma zal nog worden uitgebreid met diverse artiesten. Het evenement zal net als de jaarlijkse pubquiz op vrijdag 22 mei 2020 en Graspop Festival Baflo zaterdag 23 mei 2020 plaatsvinden op de ijsbaan in Rasquert.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het Hogelandster Piraten Festijn begint maandag 16 december. De kaarten zijn €15,00 (exclusief administratie kosten) en online te koop via de website van Graspop Festival. Gelijktijdig gaat de kaartverkoop van het Graspop Festival Baflo 2020 van start.

Jannes

Jannes is een vaste gast tijdens het Mega Piraten Festijn, waar hij sinds november 2004 optreedt. Door de presentator aldaar wordt hij de koning der Piraten genoemd. Op 15 juni 2012 kwam het album Op volle kracht uit en trad Jannes op in een uitverkocht AhoyRotterdam voor in totaal 15.000 mensen. Ook werd hij nog genomineerd in categorie Beste Zanger en Beste Album bij de Buma NL Awards. Op 2 juni 2016 verscheen het album Gevoel van samen zijn. Op 7 oktober 2017 vierde Jannes zijn 15-jarig jubileum met een stadionconcert in GelreDome. Jannes is vandaag de dag nog een graag geziene gast op piraten feesten, vandaar na het optreden van vorig jaar weer op veler verzoek in Rasquert te bewonderen.

DJango Wagner

Django Wagner werd geboren op een woonwagenkamp en groeide op in een muzikale zigeunerfamilie. Hij is zestalig en spreekt voornamelijk zijn eigen zigeunertaal. Wagner woont sinds 1981 in het Brabantse dorp Nuenen. Naast zijn solocarrière is Wagner sinds 2017 onderdeel van de zangformatie Echte Vrienden.
Het eerste album van Django is uitgebracht bij Discount Music getiteld Teddy Bear tot nu toe onbekend album maar pas na de debuutsingle Kali werd als single uitgebracht bij Berk Music. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met het Rosenberg Trio. Eind 2009 verscheen het debuutalbum van Django Wagner met als titel Kali. Dit album bevat de gelijknamige single, Mooie Blauwe Ogen, Maar Toch Blijf Jij Me Trouw, Ik Geniet Zo Van Het Leven en Mijn Naam Dat Is Marina, dat een plaats verwierf in de Nederlandse Single Top 100. In april 2011 verscheen zijn tweede album, met als titel Mijn Gevoel.
In februari 2013 won hij de Gulden Vedelvanwege zijn populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits.
In maart 2015 ontving hij een Edison in de categorie volksmuziek.
Django was al eens eerder  te gast op het Graspop festival. Dat was overigens een zeer succesvol optreden te midden van het rock geweld.

Zanger Klaus

Zanger Klaus was vorig jaar ook al zeer succesvol te gast tijdens het Hogelandster Piratenfestival. De organisatie was in zijn nopjes met de zanger uit Warffum. Tegenwoordig heeft Klaus een overvolle agenda. Steeds meer grote organisaties boeken de zanger. Klaus begon zijn carrière in zijn eigen kroeg. Jaren geleden klom hij al op de bar van zijn eigen zaak om zijn bezoekers te vermaken, wat resulteerde in een zeer verdienstelijke carrière.

Starkoo

Na een korte pauze is Starkoo weer terug met een verse en vernieuwde act en wel met STARKOO 2.0. Nadat originele zanger Marco om privéredenen besloten had om te stoppen is manager van het eerste uur Roland Stevense actief op zoek gegaan naar een vervanger, uiteindelijk is deze gevonden in de vorm van Alberto. Gezien de ervaring van Alberto in het feestcircuit en alle optredens in de bekende Europese vakantieoorden is hij de perfecte vervanger gebleken. Hiermee is de sterke naam die Starkoo inmiddels in het circuit heeft moeiteloos overeind gebleven. Starkoo zal het Hogelandster Piraten Festijn gaan afsluiten.

Mark’s Hazes Tribute
Burdy
Harjan
Evert Baptist

Share