BAFLO/RASUQERT – “We zijn super trots! Miss Montreal gaat optreden met haar band tijdens het Graspop Festival Baflo 2020. Het programma zal verder worden uitgebreid met Morning View en Black Monsoon. We zijn er blij mee!’ zo laat de organisatie van Graspop weten op hun Facebook. Het programma van de Dance Stage volgt later.

Het is 2008 als Miss Montreal (Sanne Hans) haar eerste single ‘Just A Flirt’ uitbrengt. 8 Albums en minstens zo veel Top-10 noteringen later is de Hardenbergse een gevestigde naam binnen de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als ‘Hoe’ (ft. Nielson), Till The Sun Comes Up, A Millon Ways en het duet ‘Scared Of Love’ (ft. Wulf) heeft de zangeres platina en gouden platen op haar naam staan.

Samen met haar band – bestaande uit Michi Schwiemann (gitarist), Thijs Rensink  (drummer), Peter Hendriks (toetsen) en Kobus Groen (basgitarist en backing vocalist) – is Miss Montreal een graag geziene gast op festivals als De Zwarte Cross, Concert At Sea en Vrienden Van Amstel Live. Als kers op de taart speelt het vijftal in 2018 Pinkpop plat als headliner. Daarnaast kan het vijftal dankzij hun sterke live performance inmiddels trots zijn op vele uitverkochte club- en theatertours door heel Nederland. Dit jaar richt Miss Montreal zich op het schrijven van Nederlandstalige muziek.

Voor een impressie van Miss Montreal klik hier

Morning View

Voornamelijk geïnspireerd door de alternatieve rockmuziek van de jaren negentig en mede dankzij de onhebbelijkheden van het Groenehartse polderlandschap zag Morning View het daglicht: ongezouten aanstekelijke rock covers. Na jarenlang elkaars muzikale pad te hebben gekruist in verschillende projecten was de samenwerking in deze formatie onvermijdelijk. Ze hebben maar één doel: het publiek laten wegdromen naar de grungehoogtijdagen van weleer.

Na verscheidene succesvolle projecten en jamsessies besloten Keith Schoonderwoerd (BackUpPlan, Macho Grandes), Simon Olierook (BackUpPlan, the Exile), Erik Olierook (the Exile) en Allard Meijering (BackUpPlan, Macho Grandes) de handen ineen te slaan om een nieuwe band op te zetten. Met een solo-gitarist, bassist, drummer en zanger in de knip begon de zoektocht naar een muziekstijl die goed voelde. Al jammend kwamen we tot de conclusie dat de muziek van onze jeugd de boventoon voerde. Na de eerste paar optredens werd al vrij snel duidelijk dat we iets misten: een slaggitarist.

Er werd in oud bandgenoot Bas van Berkum (BackUpPlan, Holy Water) een enthousiaste slaggitarist en sterke backing vocals gevonden. Met een complete bezetting en vijf neuzen dezelfde kant op zag eind 2013 de band zijn eerste échte levenslicht: Morning View was eindelijk een feit! Tegenwoordig laten ze menig podium trillen met covers van onder andere Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en natuurlijk nog veel meer!

Voor een impressie van Morning View klik hier

Black Monsoon 

Jammen in het donker, dat is songwriting voor Black Monsoon. Melancholische zang over gruizige gitaren en rauwe drums, experimentele noise rock en grunge uit de kelder. Dat is Black Monsoon. Onstuimige Grunge in live-shows met volledige ruis op het podium. Deze ‘doe-het-zelvers’ – Jacky (gitaren, zang), Marjolijn (drums) en Teun (gitaren, zang) – delen hun inspiratie uit rauwe indiemuziekstijlen uit de tijd van Sonic Youth en Early Pixies en PJ Harvey.

In september 2018 bracht Black Monsoon hun doe-het-zelfvideo ‘Silver’ uit om de release van hun debuutalbum aan te kondigen, dat de band had opgenomen met producer Joes Brands bij SputnikStudio in Antwerpen. Op 6 oktober 2018 bracht het trio hun titelloze debuut-EP op vinyl en de grote online platforms uit. De release werd gevierd door een uitverkocht release-party in de kelder van Burgerweeshuis Deventer. Deze underground plek is de thuisbasis van de band van waaruit de nieuwe nummers ontstaan.

Voor een impressie van Black Monsoon klik hier

Ook al vastgelegd voor Graspop 2020: Daredevils, Electric Hollers, Vannstein, The Cleveland Steamers en Van Dik Hout./AT

Share