Overheidsbesluit
Het kabinet heeft gisteren besloten om alle evenementen tot 1 juni te verbieden wegens het Corona virus. Graspop festival Baflo en alle evenementen die daar onder vallen gaan dus in mei niet door. Wij begrijpen deze beslissing. Gezondheid boven alles. We hopen met elkaar op betere tijden.

Verkochte tickets
Geef ons even de tijd om dit te regelen. We komen hier spoedig op terug.

Wij wensen alle leveranciers en partners van Graspop Baflo ook veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

We willen bij deze alle vrijwilligers en medewerkers tot zover bedanken. We hebben iedereen weer hard nodig voor en tijdens toekomstige edities.

Toekomst
We gaan niet bij de pakken neerzitten en gaan zo snel mogelijk bezig met de editie van 2021. We zullen met een ijzersterk programma terugkomen.

Denk goed om elkaar. Volg de instructies van de overheid. We zien elkaar snel weer terug onder betere omstandigheden.

Graspop Festival Baflo is supertrots om voor de komende editie 2020 weer een knallend programma te kunnen presenteren!

Op zaterdag 23 mei 2020 vanaf 18.00 uur op het terrein van de ijsbaan in Rasquert zal een geweldige line-up aantreden in de feesttenten. Met het gevarieerde programma is er ook dit jaar voor ieder wat wils en wordt het weer volop genieten. De kosten van de kaarten zijn €22,50 (https://graspop-festival.nl/tickets/).

Het programma Graspop Festival Baflo 2020:
  • Miss Montreal

Het is 2008 als Miss Montreal (Sanne Hans) haar eerste single ‘Just A Flirt’ uitbrengt. 8 Albums en minstens zo veel Top-10 noteringen later is de Hardenbergse een gevestigde naam binnen de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als ‘Hoe’ (ft. Nielson), Till The Sun Comes Up, A Millon Ways en het duet ‘Scared Of Love’ (ft. Wulf) heeft de zangeres platina en gouden platen op haar naam staan. Samen met haar band – bestaande uit Michi Schwiemann (gitarist), Thijs Rensink  (drummer), Peter Hendriks (toetsen) en Kobus Groen (basgitarist en backing vocalist) – is Miss Montreal een graag geziene gast op festivals als De Zwarte Cross, Concert At Sea en Vrienden Van Amstel Live. Als kers op de taart speelt het vijftal in 2018 Pinkpop plat als headliner. Daarnaast kan het vijftal dankzij hun sterke live performance inmiddels trots zijn op vele uitverkochte club- en theatertours door heel Nederland. Dit jaar richt Miss Montreal zich op het schrijven van Nederlandstalige muziek. De verwachting is dat in het voorjaar haar nieuwe album er is, een mooi moment om dit live te bewonderen tijdens Graspop Festival Baflo 2020.

  •  Van Dik Hout

Hout De nationale doorbraak van Van Dikkwam in mei 1994 toen de single Stil in mij een hit werd. In de periode 2002-2005 zou dit nummer in verschillende peilingen van 3FM-luisteraars tot beste Nederlandstalige single aller tijden worden gekozen. Van het titelloze album Van Dik Hout, met naast Stil in mij onder andere de hits Alles of niets, Meer dan een ander en ‘s Nachts in mijn dromen, werden in korte tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht, waarmee het album platina werd. De jaren erop had de groep verschillende grote hits in Nederland. Meer succesvolle albums, grotendeels geschreven door de tandem Assorgia/Buitenhuis, zouden volgen. Na meer dan tien jaar toeren en zeven albums nam Van Dik Hout in 2005 een sabbatical om nieuwe inspiratie op te doen voor een nieuw album. Begin 2007 kwam de band vervolgens met het album Alles waar ik nooit aan begon. In mei 2009 werd een hit behaald met Tot jij mijn liefde. Dit nummer verscheen ook op het in 2011 uitgebrachte album Leef!, dat een nieuwe periode inluidde. In 2014 was het dan twintig jaar geleden dat Stil in mij uitkwam. Van Dik Hout toerde door Nederland met een jubileumtournee en presenteerde een nieuw album: Alles wat naar boven drijft. Met nieuwe drummer Oscar Kraal in de gelederen trad VDH in 2018 op op Concert at Sea en begon in september aan de opnamens van een nieuw album. De eerste single, Eén nacht eeuwigheid, werd 4 januari 2019 gepresenteerd tijdens het jaarlijkse concert in Paradiso. Het nummer werd door NPO Radio 2 gekozen tot Topsong van de week. Op verzoek van velen terug op Graspop Festival Baflo 2020.

  • Dare Devils

Deze hagelnieuwe party-band is de frisse wind in het hedendaagse feestcircuit. Ongekende muzikaliteit en creativiteit zorgen voor een repertoire aan mash-ups waarmee uiterst effectief elk podium, festival en feesttent omver geblazen wordt. Subliem gesmede tracks met verrassende twists, maar zonder dat climaxen en extatische meezingmomenten in gevaar komen. Best of both worlds: je kunt lang verbazen en genieten of bier drinken en meeschreeuwen. In 2019 ook al de stampende afsluiter van Graspop Festival Baflo en met hun deelname aan de The Voice hebben de heren de lat weer hoger gelegd. Garantie voor een puike show en weer een mooie laatste act van Graspop Festival Baflo 2020. Je mag dit niet missen!

  •  Morning View

Voornamelijk geïnspireerd door de alternatieve rockmuziek van de jaren negentig en mede dankzij de onhebbelijkheden van het Groenehartse polderlandschap zag Morning View het daglicht: ongezouten aanstekelijke rock covers. Na jarenlang elkaars muzikale pad te hebben gekruist in verschillende projecten was de samenwerking in deze formatie onvermijdelijk. Ze hebben maar één doel: het publiek laten wegdromen naar de grungehoogtijdagen van weleer. Na verscheidene succesvolle projecten en jamsessies besloten Keith Schoonderwoerd (BackUpPlan, Macho Grandes), Simon Olierook (BackUpPlan, the Exile), Erik Olierook (the Exile) en Allard Meijering (BackUpPlan, Macho Grandes) de handen ineen te slaan om een nieuwe band op te zetten. Met een solo-gitarist, bassist, drummer en zanger in de knip begon de zoektocht naar een muziekstijl die goed voelde. Al jammend kwamen we tot de conclusie dat de muziek van onze jeugd de boventoon voerde. Na de eerste paar optredens werd al vrij snel duidelijk dat we iets misten: een slaggitarist. Er werd in oud bandgenoot Bas van Berkum (BackUpPlan, Holy Water) een enthousiaste slaggitarist en sterke backing vocals gevonden. Met een complete bezetting en vijf neuzen dezelfde kant op zag eind 2013 de band zijn eerste échte levenslicht: Morning View was eindelijk een feit! Tegenwoordig laten ze menig podium trillen met covers van onder andere Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en natuurlijk nog veel meer!

  •  Black Monsoon

Jammen in het donker, dat is songwriting voor Black Monsoon. Melancholische zang over gruizige gitaren en rauwe drums, experimentele noise rock en grunge uit de kelder. Dat is Black Monsoon. Onstuimige Grunge in live-shows met volledige ruis op het podium. Deze ‘doe-het-zelvers’ – Jacky (gitaren, zang), Marjolijn (drums) en Teun (gitaren, zang) – delen hun inspiratie uit rauwe indiemuziekstijlen uit de tijd van Sonic Youth en Early Pixies en PJ Harvey. In september 2018 bracht Black Monsoon hun doe-het-zelfvideo ‘Silver’ uit om de release van hun debuutalbum aan te kondigen, dat de band had opgenomen met producer Joes Brands bij SputnikStudio in Antwerpen. Op 6 oktober 2018 bracht het trio hun titelloze debuut-EP op vinyl en de grote online platforms uit. De release werd gevierd door een uitverkocht release-party in de kelder van Burgerweeshuis Deventer. Deze underground plek is de thuisbasis van de band van waaruit de nieuwe nummers ontstaan.

  •   Vannstein

Vannstein is een sensationele Rammstein tribute band uit Nederland, die qua klank uiterst dicht in de buurt van de originele band komt. Opvallend aan Vannstein is, dat niet alleen de muziek identiek klinkt, maar ook dat de bandleden bijzonder veel op de echte leden van Rammstein lijken. Rammstein zou niet compleet zijn zonder zijn spectaculaire show, en daarin weet Vannstein zich ook goed te vinden. Ze weten zelfs de meest doorgewinterde Rammstein fan te overtuigen, en te verwennen met de allerbeste songs van Rammstein. Aangezien Vannstein in korte tijd een zeer goede naam heeft weten te vestigen, wordt de band inmiddels gezien als de beste Rammstein tribute act van Nederland, Frankrijk en België en worden steeds meer (lands)grenzen overschreden. Ervaar Rammstein zoals Rammstein het zelf bedoeld heeft!

  • Electric Hollers

Deze band is geen onbekende in Baflo en omstreken. Eerdere optredens tijdens het Blues & More festival eveneens in Baflo waren uitmuntend. De band is een begrip in de Nederlandse Blues/rock scène. Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, en ze stonden al samen met Laurens Jones en Ten Years After op het podium.

  • Wats Aan

De Groningse rapformatie “Wat Aans” staat 23 mei a.s. op Graspop Festival Baflo 2020. Hun grootste hits zijn “Trilploat” uit 2016, “Sjomp” (2017), “Dik Doun” (2018) en “Woaromdatten” (2019). Met “Trilploat” winnen ze in 2016 de juryprijs tijdens de eerste Bosklopper Bokaal en als publieksprijs de Bé Wever Beker. Mede door het succes van ‘Sjomp’ werd het verkozen tot het mooiste woord in de streektaal. Vanaf komende Oudejaarsavond staat de Pé & Rinus hit “Carnaval in t Noorden” als remix van Wat Aans op Spotify, I-tunes en andere kanalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share