Zaterdag 13 mei a.s. is er weer het Graspop Festival Baflo, met dit jaar ook een MegaPartyTent.

Om 16.30 uur trapt Dan and the Middle Men af. De winnaars van Graspoll  2023 spelen een strakke mix van Grunge en gitaarrock. Daarna is de stage voor Baardvader. Een trio van groovy fuzzrock met invloeden van bands uit de jaren 70 en 90 gemixt. Tijdens Noorderslag dit jaar een van de beste bezochte attracties. Vervolgens zal Kuzko met hun synth-pop een dansbare set spelen. Mede door het nummer ‘Penelope’ zijn zij uitgekozen 3FM Talent van het jaar.

Om 19.45 uur Claw Boys Claw. Zij maken al decennia lang een afwisselende mix van rauwe, vuige, lyrische en psychedelische rock. De karakteristieke frontman Peter Te Bos en gitaarvirtuoos John Cameron vormen sinds 1983 de spil van de band. Er zijn maar weinig Nederlandse bands die live met zoveel vuur spelen als Claw Boys Claw. Ook met hun nieuwe album laten deze band horen dat na al die jaren dat zelfde vuur nog steeds verre van gedoofd is.

Marathon’s zal met een explosieve mix van indierock en postpunk menigeen verrassen. Tijdens Noorderslag 2023 maakt Marathon zijn faam al waar. Het duo Never been to Berlin maakt meeslepende Engelstalige dancemuziek en hiphop. Met Grunnsonic en Grasnapolsky al hun voetsporen in Groningen gezet.

Om 22.25 uur de zevenkoppige band Son Mieux. Deze band maakt muziek die we in deze tijd nodig hebben: dansbare pop met jaren-70 disco-invloeden en grootse gebaren. 2022 betekende voor Son Mieux de definitieve doorbraak met de single “Multicolor”. Dit was wekenlang nummer 1 in de Mega Top 30. Nu is de nieuwste van Son Mieux “Tell Me More” uitgekomen en gelijk gebombardeerd tot de 3 FM Mega Hit.

Volbeatz weet wat als geen ander een feestje te bouwen en is daarmee de ultieme Volbeat tributeband van de Benelux. Uiteraard komen krakers als Sad Man Tongue, For Evigt en Stil Counting voorbij.

Dit jaar sluiten we af met It all started in the Nineties. In 2018 zetten zij de tent volledige op zijn kop. Een medley van alle grote hits uit dit decennium komen voorbij. Een prachtige afsluiter voor Graspop Festival 2023 tot 01.30 uur.

Nieuw dit jaar op Graspop Festival is de MegaPatyTent. Vanaf 21.00 uur gaat het los met een avond uit je dak in een aparte tent op het festivalterrein.

Met maandelijks 800.000 luisteraars op Spotify is Natte Visstick een kraker van jewelste. Zijn memetechno is een vette drum ’n bass en met allerlei samples er doorheen. De meeste tracks zijn niet langer dan twee minuten, gaan keihard en zitten bomvol random geluiden.

 

BeatCrooks is Happy Høken. Zij gaan op elk feest of festival tot de laatste druppel. Van dikke beats, feestmuziek, foute meezingers tot happy hardcore en een tandje gekker… Happy Høken you don’t care, groene knuppels in the air!

Slam Housuh in de Pausuh. Niet alleen dagelijkse op de radio, maar nu ook in live Baflo. DJ Elaine en MC Divine breken samen op vakkundige wijze de tent af.

Badd Dimes maakt verschillende nummers die vaak alleen bestaan uit een beat. In augustus 2018 groeide zijn bekendheid dankzij de samenwerking met Fame Louise en Jayh. DJ Kyle knalt tussen de optredens door om de stemming er flink in te houden.

Kaartverkoop 

Online voorverkoop via https://graspop-festival.nl/tickets.  De kaarten zijn € 20,00 in de voorverkoop en € 25,00 aan de tent.

Kaarten zijn ook te verkrijgen bij de onderstaande adressen:
  • Café de Hoek
  • Martinique Baflo
  • Spar Warffum
  • Salon Haarscherp Uithuizen
  • Sporthuis Winsum
  • Plato Groningen
  • Primera Bedum
  • Coop Baflo
  • Coop Eenrum
  • Salon Haarscherp Leens

Meer weten?

Volg Graspop Festival op Facebook, Instagram en TikTok voor al het nieuws over artiesten, bands en lopende acties.

 

 

 

 

 

 

 

Share