Zaterdag 9 maart jl. waren het in de jeugdsozen Eagle en de Kelder vanaf het beginnen volle zalen. Voor de vele bezoekers werd het ook een mooie avond gevuld met geweldige muziek van talentvolle bands. Na een lastig juryberaad werd uiteindelijk Marieke Schenk met haar band uitgeroepen tot de winnaar van de Graspoll Talentbattle 2024. Zij won hiermee de felbegeerde bokaal en een optreden 25 mei a.s. tijdens Graspop Festival in Rasquert.

De line-up van zes bands deze avond was van hoge kwaliteit in een breed aanbod van muziekstijlen. “Gargalesis” trapte af in de Kelder voor een grote fanbase en bracht met een enthousiast optreden en interactie prima poprock. Vervolgens was het de beurt aan de Overijsselse formatie “The Electric Sugar”. Heerlijk in het gehoor liggende rauwe bluesrock met stevige riffs en mondharmonica zorgde voor veel waardering bij het publiek. De Tynaarloose “Marieke Schenk” zorgde met haar zelfgeschreven Nederlandstalige teksten en mooie bijpassende zang voor veel bewondering onder de bezoekers. Met een afwisseling van tempo in haar nummers gaf zij aan in een breed speelveld haar muziek te kunnen overbrengen. Daarbij opgeteld de uitstekende muzikale ondersteuning van de rest van de band maakte haar voor velen al gauw tot een van de favorieten. Een concurrent was zeker “Bliss” bleek later. Deze jonge gasten speelde heerlijk onbevangen Indierock. De heren kregen de handen van het publiek al snel in de lucht. Afsluiter in de Kelder was het powertrio “Icefield” uit Assen. Rienk en de mannen knallende erop los met heerlijk garagerock. Dit prima no-nonsens optreden was voor de liefhebbers van dit genre een goed half uur. Last but not least was “Rocket Chair” in de Eagle met ook een stevig optreden en veel enthousiasme. Een tikkeltje Foo Fighters en Greenday was voor de bezoekers hierin wel terug te vinden.

Uiteindelijk kreeg Graspoll Talentbatlle 2024 met “Marieke Schenk” een prachtige winnaar en zien we haar terug op het Graspop Festival. De overige bands zullen we vast nog in de regio kunnen zien spelen, want ook dit jaar werd bewezen dat in Noord-Nederland genoeg bands zijn die een bezoek zeker waard zijn. Allen bedankt voor een prachtige editie van Graspoll Talentbatlle!

Share