Dit jaar is het tijd voor de 23e editie van Graspop Festival… Een nieuwe locatie, 3 podia en 13 artiesten. Jij komt toch ook?

Feesttent

Het festival wordt dit jaar uitgebreid met een tweede tent, omgedoopt tot feesttent. In deze tent zullen o.a de muzikale alleskunners van Papa di Grazzi optreden. Na het succes van vorig jaar is de organisatie van mening dat deze all round Top-100 formatie eigenlijk onmisbaar is op een festival als Graspop. De voorman Albert Gras, what’s in the name, blinkt uit door zijn spitsvondige nummerkeuze en tal van oude en nieuwe hits passeren de revue. Met een mooie LED-wall op het podium krijgt het publiek een wervelende show voorgeschoteld. Kenmerkend voor Papa di Grazzi zijn de vele verkleedpartijen, interactie met de bezoekers en andere gekkigheid. Ze zullen dit jaar in de feesttent worden bijgestaan door zanger van het levenslied, Jannes. Al jaren is er veel vraag naar een dergelijke artiest tijdens Graspop. De organisatie heeft de stap gezet om ook deze liefhebbers tegemoet te komen. Jannes behoeft geen nadere introductie. Zijn repertoire bestaat uit Hollandstalige meezingers die, waar hij ook komt, massaal worden meegezongen.

Rocktent

Met het uitgangspunt om een breed publiek te trekken wordt de rocktent er eentje met een zeer diverse line up. Op dit podium zullen er o.a. acts te zien zijn uit de boerenrock, alternatieve en Singer-Songwriter hoek! Het steviger werk afwisselend met de wat meer ingetogen rock en van daar een uitstapje nemend naar de folkpop. Er zullen veel verschillende stijlen langskomen in deze tent.

Graspop heeft voor deze editie Mooi Wark gecontracteerd. Geen onbekende in Baflo. Na het succes van 4 jaar geleden, kregen we veel verzoeken om deze boerenrockband nogmaals te contracteren. De band doet het goed in de Noordelijke provincies, maar ook daar buiten wordt Mooi Wark steeds populairder. Met hits als ‘In de blote kont’ & ‘Achter de tent’ zullen ze de avond knallend afsluiten.

De organisatie is trots dat ze Singer-Songwriter Nielson hebben weten te boeken voor deze editie. De concurrentie was hevig op deze datum, maar door een vroege optie in 2013 zal deze rasmuzikant een bezoek brengen aan Baflo. Nielson is bekend geworden van het programma ‘De beste Singer-Songwriter van Nederland’. Hij won de wedstrijd niet, maar brak wel door met het zelf geschreven nummer ‘Beauty en de Brains’, om het daarna nog eens dunnetjes over te doen met de zomerse megahit Hoe, samen met Miss Montreal. Daarna ging het hard voor Nielson. Talloze TV- en festivaloptredens deden zijn populariteit tot grote hoogte stijgen. Op dit moment is hij wederom in de hoogste regionen van de Top 40 terug te vinden met het nummer ‘Mannenharten’ samen met Bløf en verschijnt zijn debuutalbum ‘Zo Van Ah Yeah’ op 7 maart.

Naar aanleiding van een bezoek aan het showcase festival Eurosonic/Noorderslag is er nog een act aan dit podium toegevoegd. De band When We Are Wild komt ook nog een optreden te verzorgen op dit rijk bedeelde podium. WWAW is o.a. 3FM Serious Talent en daarnaast ook nog eens bekroond tot Radio 2 Talent. De muziek van deze band zweeft tussen het alternatieve van Bon Iver en de popmuziek van John Mayer.

De programmering op dit podium zal nog worden uitgebreid met de winnaar van Rabo GrasPoll, welke op 29 maart zal worden verkozen tijdens Graspops eigen Talent Battle.

Dance podium

Voor het vierde jaar op rij zal het festival een openlucht dancepodium herbergen. Hierop zullen talentvolle DJ’s uit heel Nederland te zien zijn in combinatie met live HipHop artiesten. Daar waar vorig jaar o.a. acts als Mr. Polska en de Kraaien de boel op zijn kop zetten is het dit jaar de beurt aan winnaar van de Grote Prijs van Nederland (catg. HipHop), Mongoose. Een energieke Groningse act die ook te zien was op Eurosonic. Naast Mongoose zal ook rapper JEBROER naar Baflo komen dit jaar. Deze Nouveau riche geeft zich bloot op zijn eerste album Gouden Tranen. Na zijn partytracks laat hij zich van een serieuzere kant zien, maar vrees niet: hij is nog steeds een podiumbeest. Dat kun je ontdekken tijdens het optreden… pompende beats en strakke lyrics.

Ook is bekend geworden dat Fabio Ramoz, ondanks zijn drukke draaischema, graag weer langs komt naar het festival om het publiek kennis te laten maken met de laatste hete Electronic Dance platen van dit moment. Dat het goed los kan gaan wanneer hij achter de DJ booth staat, bewees hij al tijdens de twee voorgaande edities. Ook de DJ talenten, DJ Fernandez, Mogusa, Lute en TMH zullen op deze stage gaan knallen! Het podium wordt ge-hosted door Darkside.

Het belooft weer een spectaculair geheel te worden in Baflo. Het bestuur kijkt alvast reikhalzend uit naar de komende editie. Een mooie opmaat, naar het naderende jubileum (25) in 2016!

Share

Graspop-Festival-17-mei-2014