Programma

St. Tropez

St. Tropez is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met nieuwe muziek.
De vorig jaar uitgebrachte Ep werd meteen opgepikt door hippe, Engelse muziek blogs als DIY en NME. Sindsdien maakt St.Tropez veel indruk met hun live shows. Van de popronde tot Noorderslag en op vele festivals in binnen- en buitenland. Op 26 augustus van dit jaar komt de self titled debuut plaat uit die wordt ondersteund door een tour in Nederland.

 

Stef Ekkel

De organisatie kiest voor continuering van het feestpodium en heeft alvast de Nederlandse volkszanger Stef Ekkel gecontracteerd voor dit populaire genre. Muziek is Stef Ekkel op het lijf geschreven. Op 4-jarige leeftijd had hij al een enthousiaste schare fans die hij vermaakte in Cafe de Boterton te Kampen. Voor de vaste gasten was zijn toekomst duidelijk, het kon niet anders of Stef zou van zingen zijn carrière maken. Aan het einde van zijn tienertijd gaat Stef serieus aan de slag en zijn eerste single Op Een Terrasje slaat direct aan. Vele succesvolle singles volgen. In 2006 breekt Stef landelijk door met De Woonboot. Van grachtengordel tot bierpaleis, iedereen zingt de plaat mee. In 2016 neemt hij samen met René Karst de hit Liever Te Dik In De Kist op. De plaat bereikt de eerste plaats in het Jaaroverzicht van Sterren.nl en is daarmee de populairste Nederlandstalige plaat van 2016.

 

Q-musicHet Foute Uur

Een extra toevoeging voor de komende editie is het boeken van ‘Het Foute Uur’. Voor wie even lekker los wil gaan op de beste guilty pleasures. Het Foute Uur is al zeven jaar lang voor heel veel mensen de perfecte start van de dag op Q-music. En al even zoveel jaar is Het Foute Uur een vast en uiterst succesvol onderdeel van Q-music presents The Party. Een uur lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits die stiekem eigenlijk best goed zijn. Een absolute sfeer- én gangmaker op elk evenement! Want of het thema nou Fout, Carnaval, Après-ski, 80’s & 90’s, Dance Classics, Disco of Kerst is ’t Het Foute Uur is altijd op zo’n plek en gegarandeerd een doorslaand succes!

 

Papa di Grazzi

De top 100 band Papa Di Grazzi hoort zo langzamerhand bij het inventaris van Graspop. Diverse keren heeft Albert Gras met zijn succesformatie het podium van Graspop bestegen. Papa di Grazzi is meer dan een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een spraakmakende zanger, twee fantastische zangeressen, superlenige sexy danseressen, top musici w.o. ook blazers, met eigen apparatuur afgesteld om een topshow te kunnen waarborgen w.o. een superscherpe 6 mm Led Wall, superdeluxe geluid en een licht systeem die je elders in Nederland amper bij Top-100 bands tegen zult komen. Papa di Grazzi heeft het allemaal. Het kan bij Papa di Grazzi niet op. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock en feestnummers. Ook de de o zo populaire all time classic hits en de ,, u vraagt wij spelen ” momentjes komen ruimschoots aan bod. Daarbij worden bepaalde liedjes in een Papa di Grazzi sound getransformeerd en wordt het geheel op de o zo speciale Papa di Grazzi wijze neergezet. Verwacht voor de komende editie een wervelende show incl. een aantal nieuwe bandleden en toegevoegde showelementen.

 

Bökkers

Bökkers bestaat uit zanger/gitarist Hendrik-Jan Bökkers, zanger/gitarist Erik Neimeijer, bassist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert. De band kent twee gedaantes: eentje als eigenzinnige Normaal-coverband; eentje als band met eigen nummers. En dat tijdens optredens de grenzen soms wat vervagen, dat maakt het feestje alleen maar groter. Want de heren beseffen waar het in de rock’n roll om draait: rebellie en plezier.
Bij Bökkers staan de barmedewerkers niet te klungelen met flessen Spa Rood. Daar stroomt er gewoon bier uit de tap. Liters tegelijk. En dat maakt de band een graag geziene gast op plekken waar ze weten wat een feestje bouwen is.

Kapotgescheurde t-shirts, rondvliegende strobalen en karrevrachten bier. De concerten van Normaal in de jaren zeventig en tachtig zijn voor de mensen die er bij waren nog steeds legendarisch. Hendrik Jan en zijn jongere broer Bastiaan kregen vroeger aan de eettafel in Heino de liedjes van Normaal met de paplepel ingegoten. Zodra ze de lagere school hadden verlaten, werden de legendarische veldtochten bezocht en liters bier naar binnen gegoten. Hun favoriete albums stammen uit eind jaren’70, met illustere namen als ‘Oerend Hard’, ‘Ojadasawa’, ‘D’n achterhoek tsjoek’ en ‘Springleavend’. In deze tijd was Normaal dé trendsetter door in plat Achterhoeks te zingen over de beleveniswereld van de boer en plattelander. Muzikaal trok de band ook behoorlijk van leer; het gaspedaal van de rock&roll werd regelmatig door de bodem getrapt!

Deze band begon als dé Normaal Coverband en heeft een onverstoorbare ritmetandem, even authentiek als de karakteristieke iconen Jan Manschot en Wimken van Diene. De dynamiek en energie komt van Hendrik Jan en Erik op gitaar en zang, die elkaar tot het uiterste drijven en er vol gas op knappen! Het repertoire omhelste de échte oude nummers uit de beginperiode van Normaal.

De bezoekers vinden het fantastisch, de biertap maakt overuren en de planken krullen uit ’t podium! Tijdens Graspop zullen ze de rocktent op zijn kop zetten, erbij zijn is meemaken!

https://youtu.be/owox7KfXzLQ

Barry Hay Flying V Formation

Na vijfenveertig jaar Golden Earring wilde Barry Hay ook wel eens wat anders. Daarom richtte hij in 2012 de band Flying V Formation op, met in de gelederen drie jonge honden (onder wie DeWolff-gitarist Pablo van de Poel) en de ervaren Earring-sidekick Jan Rooymans. Flying V Formation maakt stevige rechttoe-rechtaanrock, maar toch klinkt het anders dan anders, al was het maar vanwege het retrofuturistische synthesizerbasgeluid van Huub van Loon. In mei vorig jaar verscheen het debuutalbum van Flying V Formation, met naast veel eigen werk ook verrassende covers van Tom Waits en Rickie Lee Jones!

 

F1rstman

F1rstman is een Muzikant uit Nederland met Pakistaanse roots. Zijn echte naam is Hassan Syed , Geboren op 30-07-1992 en op zijn 3de verhuisd naar Nederland. Opgegroeid in een multiculturele Samenleving met veel Caribische Surinaamse Marokkaanse & Turkse invloeden. Al vroeg begon zijn interesse in muziek. Op zijn 6de beheerde Hassan het Percussie Component in muziek volledig.
Rond zijn 11de begon Hassan ook mee te doen aan musicals van Joop vd Ende o.a Lion King the musical. Zodoende maakte hij veel ontwikkelingen mee in de muziekgenre , op zijn 12de is hij geinterresseerd geraakt in urban muziek. En begon ook als beatboxer zijn strepen te verdienen in de muziek scene. Met de jaren door leerde hij alle snufjes in de muziekwereld kennen. En nu is F1rstman dus bezig met zijn opmars in de muziekscene in Nederland en wereldwijd. Met regelmatig shows door het hele land als MC in clubs als Act in clubs & Festivals en als Docent op middelbare scholen.
F1rstman zal nog heel veel van zich laten horen en zijn positive message nog heel lang verspreiden. Give A Smile , Create A smile. ”F1rstman”

Tijdschema Graspop Festival 2017

LICK IT ‘INVITES’ DANCESTAGE

20.00 – 20.55 Stavros Martina
20.55 – 21.25 Jebroer
21.25 – 22.15 Lick It
22.15 – 23.15 Team Rush Hour
23.15 – 00.15 Naffz
00.15 – 00.45 F1rstman
00.45 – 01.45 SLAM!

DIJKMAN AC ROCKTENT

20.15 tot 20.45 Sheepskin Wolves
21.30 tot 22.15 St. Tropez
23.00 tot 00.00 Barry Hay Flying V Formation
00.45 tot 02.00 Bökkers

NL-FEEST STAGE
21.00 tot 21.30 Dj Jeroen Gras
21.30 tot 22.30 Papa di Grazzi
22.30 tot 23.30 Q-Music ‘Het Foute Uur’
23.30 tot 00.30 Papa Di Grazzi
00.45 tot 01.15 Stef Ekkel
01.15 tot 02.00 Papa Di Grazzi

Share