Inschrijven als deelnemer aan de 4e editie van de Graspop Vol G(r)as Groninger Kampioenschappen Zitmaaierraces op zaterdag 23 mei is vanaf nu mogelijk!

Vol G(r)as wordt georganiseerd in samenwerking met het Twents Zitmaaier Team (TZT). Verder heeft ‘Dick Norg smederij en tuintechniek’ zich opnieuw als hoofdsponsor aan ons verbonden. Er wordt gestreden in drie klassen; de standaard klasse, special klasse en super klasse (voor meer informatie, bekijk het reglement).

Standaard klasse
Onder Standaard klasse wordt verstaan, een originele standaard zitmaaier met standaard wielen en banden en een standaard grasmaaier motor. Als basis moet een standaard frame gebruikt te worden welke verstevigd mag worden. Op deze machines mag geen rolbeugel gemonteerd worden. Zitmaaiers met vering zijn niet toegestaan. (behalve een geveerde stoel).

Special klasse
Onder specialklasse wordt verstaan zitmaaiers die voorzien zijn van een eigenbouw chassis De machine voorzien zijn van een rolbeugel en gordel. Zitmaaiers met vering zijn niet toegestaan. (behalve een geveerde stoel).

Super klasse
Onder superklasse wordt verstaan zitmaaiers die voorzien zijn van een aangepast chassis en wielophanging. Dus zonder beugel/rol kooi. De machines dienen, met uitzondering van toegestane wijzigingen eruit te zien als een zitmaaier. Machines met vering zijn niet toegestaan. (behalve een geveerde stoel) De machines dienen verstevigd te worden door buis of kokerprofielen. De inbouwhoogte van de motor is vrij. Deze moet zich echter wel voor de bestuurder bevinden. ( mits de motor zich bij het aangeboden type achter de bestuurder bevind dus originele compartiment ).

Door de toenemende bekendheid en populariteit van ons evenement verwachten we dit jaar erg veel aanmeldingen, zelfs zo veel dat we wellicht mensen moeten teleurstellen. Met andere woorden; wees er snel bij want VOL=VOL. Voor opgave klik hier, opgave is mogelijk tot en met 1 mei 2015. Let op: Inschrijving van één maaier voor meerdere deelnemers is alleen mogelijk wanneer het programma dit toelaat.

Informatie over de voorwaarden vind je in het Algemeen reglement, lees deze goed door. Machines welke hier niet aan voldoen worden afgekeurd. Klik op de volgende link als je enthousiast bent geworden en mee wilt doen aan de race -> AANMELDEN VOL G(R)AS

’s Avonds zal er in de feesttent net als vorig het afsluitende MAAIFEST worden gehouden.

Share